Ekornhus og bur


Bur

Krav til bur endres når babyekorn vokser og utvikler seg. Hold veldig unge ekornbabyer, de med lukkede øyne, i et varmt rom vekk fra trekk og støy. Lag et koselig reir med flere lag myk klut, flanell eller hamsterbomull. Forsikre deg om at tøyet ikke har noen hull eller snorer som små ekorn kan bli kvalt i. Unngå å bruke frottéhåndklær fordi klørne deres lett kan bli sittende fast i stoffløkkene. Bytt sengetøy to ganger om dagen, og vask det uten å bruke tøymykner. Treflis frigjør aromatiske oljer, og er ikke velegnet, hverken som isolasjon eller varme i et rede.

Gi ekstern varme ved å sette boksen halvveis under en varmelampe, alternativt bruk en varmeflaske dekket med et håndkle, sørg for at det ikke er for varmt og at ungene kan kravle seg unna hvis de blir for varme. Dekk dem over hodet og alt med myke kluter. Påfyll varmtvannsflasken ved fóring eller når den ikke lenger er varm nok. Sjekk også at den ikke er for varm for dem og at den ikke lekker. Noen dyrerehabilitatorer bruker en "rissokk" i stedet for en varmtvannsflaske - laget ved å fylle en bomullssokk halvt med tørr, ukokt ris, binde toppen og deretter varme den opp i mikrobølgeovnen i noen minutter, varme den til hver fóring .

Merk: Hvis du har omsorg for ekornunger så er de eksperter på å komme seg gjennom små sprekker, spesielt når øynene åpnes. Pass derfor på at de ikke kommer seg ut og skader seg eller rømmer før de klarer seg selv.

Dette luksus uteburet er bygget av et av våre fostehjem.

Fyll på med stubber, trær og ting ekornene kan klatre og hoppe mellom. De trenger en skjermet soveplass for vær og vind.

Inspirasjonsbilder

Fase 2 - mer selvstendig

Her er inspirasjonsbilder til bur. Ekornungene er ca 8 uker og klarer seg selv ganske bra før de settes ut i buret.

Utedel

Uteburet er siste ledd i å bli sluppet løs. Her har de tilgang til ute og inne, soveplass på begge steder.

Ekornkasse

Ekornkasse bygget etter oppskrift fra Moseplassen - livet i hagen

https://www.moseplassen

Bygg din egen kasse

Vi bygger ekornkasser som blir fastmontert i utburet. Da vennes ekornet til å bo der. Når ekornet skal settes fri, skrus kassen opp i et tre sammen med en foringsstasjon.
Albert sjekker ut kassen

Oppskrift til buret finner dere via Moseplassen - livet i hagen eller via link

Fylles med hamsterbomull

Jeg fyller kassa med hamsterbomull og en liten hengekøye, rett og slett fordi de liker så godt å ligge i det. Det hjelper også når ungene er litt små, slik at de kommer seg opp og ut.